Les tecnologies de la comunicació: usos, abusos i mals usos d’un recurs aparentment inacabable.

Les TIC (tecnologies de l’informació i la comunicació) han aparegut a la nostra vida recent amb força. Internet fa anys que existeix, molts. I de presència a la xarxa qui més qui menys en té experiència: fòrums, blocs, pàgines de consulta, lleure, etc. Però ara fa relativament pocs anys que aquestes tecnologies han experimentat un creixement sorprenentment gran. Va començar amb el fenomen de les xarxes socials com MySpace, però va ser amb el facebook quan va semblar expandir-se exponencialment. Després van venir-ne d’altres com tuenti (dirigida principalment a adolescents i post adolescents) o Google Plus, per exemple. Finalment, centenars d’altres eines i espais on esplaiar-nos, difondre coneixement o fer visa social. Tantes que moltes vegades ens perdem i trobem que determinades possibilitats són complicades però resulta que no ho són tant.

La meva aportació al bloc provarà d’analitzar les eines i recursos disponibles i com es poden aplicar a una bona difusió. Evidentment, parlarem de difusió arqueològica, però pot servir per a molts altres camps del saber.

Analitzaré un gran nombre de recursos de tot tipus organitzats per tipus. Començarem per les xarxes socials, que tenen més complexitat i que, al poder-se compartir el contingut web en elles és necessari haver-les analitzat abans.

Trobareu, finalment, la informació i els enllaços a l’apartat de TIC d’aquest bloc un cop publicada cada entrada corresponent. A més, hi afegirem informació extra.

Proper capítol: Facebook.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s